Családbarát elgondolások a „Képzés és Megtartás” szellem érdekében, avagy egy kisvállalat nagyratörő lépései

Családban gondolkodunk

A VAR mindig is egy olyan rendszer kidolgozásán munkálkodott, mely az alkalmazottakat is motiválja, ugyanakkor segít a biztos családi háttér fenntartásában. Stratégiánk munkavállalóink juttatását tartalmazó részének mottója, a „Gondolkodjunk családban!”, jól tükrözi a cég elhivatottságát a céges és családi közösség kialakítására. Számos technikai eszközt alkalmazunk, melyek egy része a családdal való kapcsolattartást is segíti. A közismert technikai megoldásokon kívül használunk olyan csoportmunka-szoftvert (melyet ügyfeleinknek is ajánlunk), amely lehetővé teszi a belső – és a családdal való kommunikációt, a távmunkát, illetve a magán-és hivatali időbeosztás egyeztetését.

„Családbarát Munkahely 2005” fődíj

A VAR Computer – a 2003-ban elnyert különdíj után – 2005-ben a „Családbarát Munkahely” fődíját vehette át a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium megbízásából a Foglalkoztatási Hivatal, valamint az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium által hatodik éve meghirdetett pályázatán, a kisvállalati kategóriában.

A díjat a cég vezetője, Szabó Péter vehette át dr. Göncz Kinga miniszter asszonytól és Csizmár Gábor miniszter úrtól. Ezzel az elismeréssel jutalmazták a munkaadókat, akik figyelembe veszik a munkavállalók családi kötelezettségeit és segítik a hivatali és családi tevékenységek összehangolását.

Az indoklás szerint a kisvállalati kategóriában a VAR képzési rendszerével, rugalmas és távmunkaidő módozataival és családtámogató intézkedéseivel tűnt ki.