Családbarát elgondolások a „Képzés és Megtartás” szellem érdekében, avagy egy kisvállalat nagyratörő lépései

Családban gondolkodunk

családbarát munkahely 2005 fődíjA VAR évek óta munkálkodik egy olyan rendszer kidolgozásán, mely motiválólag hat az alkalmazottakra, ugyanakkor segít a biztos családi háttér fenntartásában. Stratégiánk munkavállalóink juttatását tartalmazó részének mottója: „Gondolkodjunk családban”, jól tükrözi a cég elhivatottságát a céges és családi közösség kialakítására. Számos technikai eszközt alkalmazunk, melyek egy része a családdal való kapcsolattartást is segítik. A közismert technikai megoldásokon kívül használunk olyan csoportmunka-szoftvert (melyet ügyfeleinknek is ajánlunk), amely lehetővé teszi a belső és családdal való kommunikációt, a távmunkát, illetve a magán és hivatali időbeosztás egyeztetését.

„Családbarát Munkahely 2005” fődíj

csaladbarat-fodij.jpgA VAR Computer – a 2003-ban elnyert különdíj után – 2005-ben a „Családbarát Munkahely” fődíját vehette át a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium megbízásából a Foglalkoztatási Hivatal, valamint az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium által hatodik éve meghirdetett pályázatán, a kisvállalati kategóriában.

A díjat a cég vezetője, Szabó Péter vehette át dr. Göncz Kinga miniszter asszonytól és Csizmár Gábot miniszterúrtól. Ezzel az elismeréssel jutalmazzták a munkaadókat, akik figyelembe veszik a munkavállalók családi kötelezettségeit és segítik a hivatali és családi tevékenységek összehangolását.

Az indoklás szerint a kisvállalati kategóriában a VAR képzési rendszerével, rugalmas- és távmunkaidő módozataival és családtámogató intézkedéseivel tűnt ki.