A rendezvénysorozat első állomásaként, 2013. október 11.-én került sor a szakmai konferenciával egybekötött sajtótájékoztatóra, melynek a Gundel Étterem Télikert szalonja adott otthont.

Szabó Péter, a VAR ügyvezető igazgatója, megnyitó beszédében kiemelte, hogy az IT piac elmúlt 20 évét a hihetetlen fejlődés jellemezte, ezért a gyors tempóban erodálódó tudás folyamatos feladat elé állította a cégeket. „Az IT piacon talpon maradni sem könnyű, de az igazi kihívást a folyamatos fejlődés és növekedés jelentette számunkra. Büszkén tekintünk vissza az elmúlt 20 évre, mert munkánk eredményességét az elnyert szakmai címek, minősítések és referenciák mellett a dinamikusan bővülő forgalmi eredményeink is híven tükrözik. 2012-ben 500 millió Forintot meghaladó szintre bővült az árbevételünk, melynek több mint 50%-a szolgáltatásból származik.” 

A szakmai program neves neves előadók közreműködésével zajlott - mint Képes Gábor informatikatörténész, Kömlődi Ferenc, ITC kutató, valamint Kovács Tücsi Mihály a Galaktika magazin tudományos szerkesztője - akik betekintést nyújtottak az elmúlt évek eredményeibe és összefoglalták a jövő várható trendjeit.

2013. október 12.-én, a rendezvénysorozat második lépcsőjeként - a 20. jubileumi születésnapot egy vidám, élményekkel teli Családi Nap keretében ünnepelte meg a cég, melyre meghívta a partnereit is. A rendezvény a Fővárosi Állat- és Növénykertben tartották, ahol ebből az alkalomból különleges programokkal készültek az állatok gondozói - kifejezetten a Var-os családok, számára.  A szülinapi ünneplést, a 20. évfordulóhoz méltóan, egy közös családi ebéd zárta, melyet a 20 fokos, kellemes őszi időben, a Gundel teraszán fogyasztottak el a vendégek. A rendezvény kiemelt érdeklődés mellett, 150 fő részvételével zajlott. 

"Ezúton is köszönjük, hogy ilyen sokan megtisztelték a VAR Családi Napot! Sok élményben volt részünk és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk! Nagyon örültünk a magas részvételi aránynak és természetesen annak, hogy ilyen széles körben ünnepelhettük meg, cégünk 20 éves jubileumi évfordulóját." - zárta a rendezvényt Szabó Péter a Var ügyvezető igaztatója.