Mi is ez a Teams?

A Teams a Microsoft csoportmunkát segítő alkalmazása, ami egyedüli szoftverként helyettesíti szervezeten belül az Outlook, Skype és sok más programot.

Milyen csomagban érhető el?

Ez a szolgáltatás az Office 365 Vállalati prémium verzió vagy a Vállalati alapverzió részeként érhető el, vagy az új Microsoft 365 részeként is hozzá juthatunk.

Megtaláljuk a portal.office.com oldalon bejelentkezve, illetve a Microsoft  saját oldalán.

Kezdjük el használni

Első lépés, egy csoport létrehozása.

A bal alsó sarokban található egy „Csoport létrehozása” gomb, melynek segítségével létrehozhatjuk első csoportunkat. microsoft-teams-csoport-letrehozasa.JPG

Itt be tudjuk állítani a csoport nevét, leírását és a hozzáférési szintjét.

Amint ezzel megvagyunk a Tovább gombra kattintva tovább is lépünk a Tagok hozzáadásához, ahol hozzáadhatunk cégen belüli személyeket, csoportokat vagy terjesztési listákat is.

microsoft-teams-tagok-hozzaadasa-csoporthoz.JPG

 Csoport testreszabása

A csoportunkat testreszabhatjuk, ha a beállítások fülre kattintunk. microsoft-teams-csoport-testreszabasa.JPG

 

Beszélgetések

 microsoft-teams-beszelgetesek.JPG

A képen látható módon létrehozhatunk beszélgetéseket, amikhez hozzáfűzhetünk csatolmányokat, emotikonokat és saját szövegezésű matricákat is.
A word, excel és powerpoint csatolmányok Teams-en belül megnyithatóak és ezen típusú fájlok saját színeikkel jelennek meg a beszélgetésekben. 

Kisegítő alkalmazások

Általában a munkafolyamat több alkalmazással együtt zajlik, melyek külön ablakokban jelennek meg, egymástól elszeparálva. A Teams lehetővé teszi, hogy jelentős mértékben lecsökkentse a használt ablakok számát.

Rengeteg kiegészítőt csatolhatunk a csoportjainkhoz. Sok vállalkozásnál használják a Trello-t vagy a Wrike-t a feladatok kiosztásához és a folyamat időrendbe szervezéséhez így ezek, sok más munkafolyamatot segítő alkalmazással együtt elérhetjük a Teams-en keresztül is.

 microsoft-teams-kisegito-alkalmazasok.JPG 

Csevegés és Robotok

A Csevegés funkcióval kiválthatjuk a Skype vállalati verzióját, hiszen cseveghetünk és tarthatunk videókonferenciát is. microsoft-teams-cseveges-es-robotok.JPG

A csoport beállításai mellett megtaláljuk a Robotok fület is, melyen robotokat adhatunk a csoporthoz, melyek helyettünk végeznek el feladatokat. microsoft-teams-cseveges-es-robotok-minta.JPG

Például: SecretaryBot, ami arra képes, hogy segít szervezni személyes és csoportos értekezleteket. Ezzel csökkentve a szervezéssel elvesztegetett időt.  microsoft-teams-cseveges-secretarybot.JPG