neumanniotnap.png

Ismét IoT szakmai napot tartottunk a Microsoft székházában a Graphisoft parkban. A hallgatóságot ezúttal is a Neumann János SZKI lelkes diákjai adták mintegy 35-en, köztük IoT labor résztvevőkkel és a laborhoz csatlakozni vágyókkal.

Vendégelőadónkat a Microsoft delegálta Almásy Márton (Microsoft Student Partner) személyében. Marci csapata a Microsoft Imagine Cup Big Idea Challenge nevű nemzetközi innovációs verseny mezőnyének több száz indulója közül a kiemelkedő harmadik helyezést érte el, ezzel megszerezve az első díjat Magyarország számára a verseny történetében. A fiúk rientiQ néven hívták életre a projektet, mely az örökletes mellrák valószínűségének előrejelzését végzi génszekvenálás és számítástechnika segítségével. A korai diagnózis lehetővé teszi a kezdetleges mellrák kezelését, amikor még nem alakulnak ki szövődmények, melyek további komoly egészségügyi kockázatot jelentenének.

almasymarton.PNG

Marci izgalmas előadása betekintést nyújtott a startup-ok és innovációs versenyek világába, de olyan nem mindennapi témákat is érintettünk mint a quantum számítástechnológia vagy az IoT használata a gyakorlatban Marci futó projektjeiben. Az előadást követően egy szórakoztató kvíz következett a legjobban teljesítők Microsoft-os kiegészítőkkel lettek gazdagabbak.

 A nap második felében a diákok számoltak be a fejlesztés alatt lévő IoT megoldásaik státuszáról. Okos mérőóra leolvasó csapatunk tagjai részletesen ismertették az eddig bejárt utat és a felhasznált deep learning alapú képfelismerő technológiát. Karnyújtásnyira vannak a srácok a sikertől, ezúton is kívánunk nekik és a többi csapatnak is kitartást a fejlesztés további fázisaihoz! ;)

  

img20190307104616.jpg

img20190307104909.jpg

img20190307090505.jpg