microsoftazure.png

Problémája akad szervereinek üzemeltetésével? Folyamatos nem várt költségek jelentkeznek az elöregedő, vagy csupán a mai kor rohamos fejlődése miatt elavulttá vált szerverei miatt? Egyes programok hibásan, vagy egyáltalán nem futnak a régi szerverein, az új rendszerek meg már nem kompatibilisek a meglévő infrastruktúrájával? Esetleg ez eddigi informatikai rendszerét szeretné korszerűsíteni anélkül, hogy több százezres, vagy akár több millió forintos kiadásokkal szembesülne? Szeretné adatait és szolgáltatásait egy olyan rendszeren keresztül üzemeltetni, mely bárhonnan, bármikor elérhető, és emellett a biztonság kérdése sem okoz önnek álmatlan éjszakákat? Szeretné csökkenteni az informatikai üzemeltetés költségeit?

Ha IGEN a válasz bármelyik kérdésre, akkor van egy javaslatunk az Ön számára.

Rohanó világunkban a fent említett problémák a kis és közép vállalati szektorban egyre szükségesebbé tették az IT rendszerek teljes körű újragondolását.

Ezt a piaci rést felismerve a Microsoft folyamatos fejlesztések során megalkotta a Microsoft Azure-t, mely egy felhő alapú platform szolgáltatás, amin akár virtuális gépeket, akár saját fejlesztésű alkalmazásokat is lehet futtatni. Mindezt olyan módon, hogy az ehhez szükséges hardver összetevőket a Microsoft biztosítja és üzemelteti, ezzel lényegesen csökkentve egy új projekt, vagy akár meglévő infrastruktúra fejlesztésének a beruházási költségeit. A rugalmas előfizetési konstrukcióknak köszönhetően a rendszer fenntartási költsége is a ténylegesen lekötött erőforrások függvényében módosulhat. A felhőben üzemeltetett virtuális gépeket és alkalmazásokat a vállalat saját adatközpontjával is össze lehet kötni, így természetes kiterjesztése lehet a meglévő rendszernek.

A fenti információk birtokában a KKV szektor minden résztvevőjének fel kell ismernie, hogy a folyamatos informatikai fejlődés fenntartása csak a Microsoft újításával lehetséges. Érdemes tehát áttekinteni a legújabb Microsoft megoldásokkal érkező lehetőségeket, és azok ismeretében újragondolni a már meglévő, vagy még tervezés alatt álló informatikai rendszereket.Akár a költségek csökkentése, akár a modern felhasználói igények minél hatékonyabb kiszolgálása a cél, a megújult Microsoft platform rengeteg ponton segíthet.

Miért éri meg Azure-ra váltani? 

Működtetési költségek

Microsoft Azure

Helyi infrastruktúra

Licensz díjak

 

x

Használat alapú elszámolás

x

 

Internet előfizetési díj

x

x

Szerverek karbantartása

 

x

Üzemeltetési költségek

(szerverszoba biztosítása, működéshez szükséges energia biztosítása, hűtési rendszer üzemeltetése)

 

x

Opcionális garancia kiterjesztés

 

x


Amit még az Azure kínál: 

  • 99,95% rendelkezésre állás. (maximálisan 4 óra szolgáltatás kiesést jelent egy évben, mely igény szerint 99,99%-ra növelhető)
  • Operációs rendszerek széles választéka (akár Linux szerver is)
  • Azure backup
  • Virtuális gépek üzemeltetése
  • Webhelyek üzemeltetése
  • Mobilszolgáltatások
  • Médiaszolgáltatások

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és többet szeretne megtudni a Microsoft Azure szolgáltatásairól, vagy esetlegesen a Microsoft Office 365-ről, forduljon hozzánk bizalommal.