dscf4007.JPG

Új munkatársam a Logitech MX MASTER 2S, ami jelenleg zászlóshajónak nevezhető az egerek között, hiszen megkapta a legfejlettebb Darkfield érzékelőt, ami akár 4000 DPI-re is képes bármilyen felületen, még üvegen is.  
Teljesen ergonómikus kialakítást kapott, amit sajnos csak az egeret jobb kézzel használók élvezhetnek. 

Üzemidő 

Korábban évekig egy Performance MX-et használtam, amit szintén a kényelme és az úttörő technológia miatt vettem meg. A sok használat eléggé megviselte a rajta lévő feliratokat, illetve már a gombjai is kezdenek tönkremenni. A gyári akkumulátorral még ma is úgy használható ahogy új korában, viszont régen se bírta sokáig.  

dscf4005.JPG

Az új MX MASTER 2S akár 70 napig is képes működni egy teljes feltöltéssel a leírás szerint. Tapasztalatom szerint ez meg is állja a helyét, mert napi átlag 5 óra használattal kibírt 2 hónapot 50% töltöttséggel.

Multitasking 

Nagy előnye a Performance MX-hez viszonyítva, hogy akár 3 eszközhöz is csatlakozhatunk vele és az alján található gomb segítségével válthatunk közöttük. 
Ezt azonban tudta az MX MASTER is. 
Akkor miért éri meg akkor az 2S? 

A válasz nem más mint a FLOW!   

flow.jpeg

A folyamat a következő:  

  1. Telepítjük minden, egy idejűleg használni kívánt eszközünkre a Logitech Options-t. 
  2. Csatlakoztatjuk a gépekhez bluetooth-on vagy a unifying vevőegység segítségével az egeret. 
  3. Ellenőrizzük, hogy mindegyik eszköz ugyan azon a hálózaton legyen. 
  4. Engedélyezzük a FLOW használatát. 
  5. Beállítjuk, a kijelzők elhelyezkedését. 
  6. FLOW!!!!!! 

Ha a munkakörnyezet egy hordozható eszközből és egy asztali számítógépből áll, a FLOW lehetővé teszi, hogy egy egeret használjunk mindkét géphez, ráadásul nem kell gombot nyomogatni, kapcsolgatni amikor váltani szeretnénk közöttük. Egyszerűen csak áthúzzuk az egeret az egyik monitorról a másikra. És ez még nem minden, hiszen a vágólap is átvándorol ilyenkor a másik munkafelületre legyen szó szövegről, képről, vagy akár nagyobb fájlokról.  

Ez nagyban megkönnyíti a fájlok mozgatását, hiszen nem kell egyik eszközön sem  hálózaton keresztül a másikon kutakodni, csak rákattintunk, hogy másolás, áthúzzuk az egeret, beillesztés, és kész. Nagyobb fájlok esetén persze hosszabb ideig tart a másolás, de egy kép vagy szöveg ilyen módon történő átvitele szempillantás alatt megvan. 

Ha macOS-el és Windows 10-el használjuk szimultán az egeret, gond nélkül működik. MacOS-en teljesen személyre lehet szabni a gesztusokat, így sokat lehet gyorsítani a munkavégzésen is. Bármelyik gépet használja az ember, ha éppen a másikra szökséges az információ, egyszerűen csak átmásolja az egér segítségével és kész is. 

Negatívum 

Egy dolog volt, ami számomra megszokást igényelt, mégpedig, hogy ha véletlenül egy kicsit áthúztuk az egeret a másik kijelzőre, és próbálnánk visszahúzni, akkor nem engedi. Határozott egérmozgásra van szüksége a szoftvernek ahhoz, hogy érzékelje, itt most eszköz váltás fog történni.  

dscf4010.JPG