melyik-windows-verzio.png

Lehet, hogy nem ez a legizgalmasabb kérdés, amelyet valaha feltettek Önnek, de annál fontosabb. A Windows legújabb verziója - a Windows 10 - már évek óta elérhető. Ennek ellenére sok vállalkozás továbbra is a Windows régebbi verzióit használja melynek eredményeként veszélybe sodorhatják működésüket.

A kockázat akkor különösen nagy, ha vállalkozása továbbra is Windows 7-et használ, mivel a Windows 7 támogatása véget ért! Biztonsági támadások veszélyének teheti ki vállalkozását melyek következményeként kellemetlen frusztrációval járó komolyabb kiesések lehetnek az ügymenetben.

Cikkünkben kifejtjük miért fontos frissíteni az operációs rendszereket Windows 10-re és megmutatjuk azt is milyen előnyökkel jár a Windows 10 bevezetése. 

Elavult az operációs rendszere?

Az irodai számítógépes szoftverek frissítése gyakran olyan feladat, amely az utolsó pillanatra marad.

Az iroda vezetői tehernek érzhetik a korszerűsítést a leállások miatt az alkalmazottak pedig vonakodhatnak az új rendszerre való áttéréstől.

Az irodai számítógépek és laptopok operációs rendszereinek frissítése azonban nem az a feladat amit érdemes sokáig halogatni.

Az operációs rendszer (például a Windows) az-az elsődleges szoftver, amely kezeli a -számítógépben lévő összes hardvert és szoftvert. "Beszél" a számítógép hardvereivel olyan elengedhetetlen szolgáltatásokat nyújtva, melyek feltétlenül szükségesek az alkalmazások futtatásához.

Az operációs rendszer felel számítógépe hatékony működéséért. Nélküle lehetetlen lenne a legapróbb feladat végrehajtása is. A billentyűzet, az egér, a tárolóeszközök, a kijelző, a nyomtató, a memória a biztonság... minden az operációs rendszertől függ.

Általában nem sokat foglalkozunk az operációs rendszerünkkel. Amíg a kulisszák mögött rendben teszi a dolgát mi boldogok vagyunk. Ez az oka annak, hogy sokan ragaszkodnak azon operációs rendszerükhöz mellyel megkapták számítógépüket.

Természetesen ahogy a készülékünk úgy az operációs rendszerünk is öregszik. Ha eszköze több mint néhány éves, valószínű, hogy az operációs rendszer valamely régebbi verzióját használja. Néha ez nem számít túl sokat. Egyszerűen azt jelenti, hogy nem tudja kihasználni az operációs rendszer legújabb fejlesztéseit. A problémák azonban gyakrabban fordulnak elő amikor növekszik a különbség a meglévő operációs rendszer és a rendelkezésre álló legújabb verzió között. Tehát, miután néhány évig birtokolt egy eszközt, valószínűbb, hogy operációs rendszere már elavult.

Melyik a Windows legújabb verziója?

A Windows legújabb kiadása a Windows 10.

A Windows 10 2015-ben indult, de döntő jelentőségű, hogy a fejlesztők folyamatosan fejlesztik és frissítik a szoftvert. Ezek a fejlesztések frissítések formájában érkeznek a számítógépre - mindaddig amíg telepítve van a Windows 10. Ez azt jelenti, hogy ha Windows 10 rendszert futtat, akkor nyugodt lehet afelől, hogy a Windows legjobb és legújabb verzióját használja.

Azonban, ha egy régebbi Windows-verziót használ veszélybe sodorhatja vállalkozását. Különösen akkor, ha még mindig Windows 7 operációs rendszert futtat.

windows-7-vs-windows-10.png

Windows 7 upgrade? Miért?

A Windows 7 tizenegy évvel ezelőtt, 2009-ben jelent meg, azaz ugyanabban az évben mint az egyik első iPhone az iPhone 3G S! Ez túl sok időnek számít a technológia gyors ütemű fejlődésének világában.

A Windows 7 mainstream támogatása 2015-ben véget ért. Ez azt jelentette, hogy a felhasználók ez idő után nem kaptak javításokat az operációs rendszerükbe - bár az alapvető biztonsági frissítéseket még ez után is biztosították. 2020 januárjától a Windows 7 felhasználói egyáltalán nem kapnak biztonsági frissítéseket. Ez azt jelenti, hogy ha továbbra is a Windows 7-et futtatja vállalkozásában akkor súlyosan ki van téve különféle sebezhetőségeknek.

A Windows 7 támogatása 2020. január 14-én lejárt. A számítógépe továbbra is működni fog, de a Microsoft a továbbiakban már nem biztosítja a következőket:

 • Technikai támogatás
 • Szoftver frissítések
 • Biztonsági frissítések vagy javítások

Ez nem csak azt jelenti, hogy a számítógépei technológiai szempontból elmaradottnak számítanak, biztonság rések sorának kockázata is fenyegeti, továbbá az egész vállalatot a kiberbűnözés áldozatává teheti.

A jó hír az, hogy nagyon könnyű Windows 10-re frissíteni. Nincs egyedül! Egy megfelelő rendszergazda segítségével könnyedén veheti a feladatot.

Mit profitálhat vállalkozása a Windows 10-re történő áttérésből

A Windows legújabb verziója biztonságosabb mint valaha. Több fejlesztéssel és biztonsági frissítéssel rendelkezik. A fokozott biztonság mellett a Windows 10 számos egyéb előnyt is kínál vállalkozása számára.

 • Mindenki ugyanazt az operációs rendszert használja

Ha csak részlegesen korszerűsítette az irodájában lévő gépeket előfordulhat, hogy az alkalmazottak különböző tagjai a Windows különböző verzióit használják. Ez zavart és hatékonyságvesztést okozhat vállalkozásában. Ehelyett sokkal eredményesebb, ha mindenki ugyanazt az operációs rendszert használja.

Könnyebb megosztani a dokumentumokat és együttműködni, valamint mindenki ismerős környeztet kap ha a csapat tagjainak számítógépet kell váltania.

 • Megkönnyíti a tréningeket

A naprakész operációs rendszerre történő frissítés azt hordozza magában, hogy az alkalmazottaknak nem jelent majd nagy ugrást az új verzióra való áttérés annak megjelenésekor. Ez azt jelenti, hogy nem kell annyi időt fordítani a személyzet átképzésére és nem veszítenek túl sok időt, míg a csapatok megszokják az új rendszert.

 • Biztosítja a megfelelő benyomást

A legújabb operációs rendszer használata pozitív üzenetet küld az alkalmazottaknak, hogy az Öné egy előre tekintő szervezet. Ez különösen fontos amikor új alkalmazottakat vesz fel.

Képzelje el az új alkalmazottak csalódását amikor belépnek a szervezetébe és a Windows 7-et kell használniuk, pedig már megszokták a Windows 10-et és annak előnyeit. Ez hatalmas hátralépést jelenthet számukra.

 • A problémák gyorsabb megoldása

Ha problémákat tapasztal az IT-csapat vagy az IT-support partner sokkal gyorsabban tudja megoldani azokat ha a Windows legújabb verzióját használja.

Csak frissítenem kell az operációs rendszert - vagy cserélnem kell a számítógépünket?

Lehetséges a Windows 10 telepítése régebbi eszközökre, de nem ajánlott.

Nagy lehet a kísértés arra, hogy csökkentse a költségeit azáltal, hogy a régi eszközöket a lehető leghosszabb ideig használja, ám hosszú távon ez a megközelítés nem feltétlenül jó döntés pénzügyi szempontból ugyanis ez akár többlet  költséget is jelenthet.

Ha úgy dönt, hogy egyszerűen frissíti az operációs rendszert a számítógépének cseréje nélkül, akkor előfordulhat, hogy a hardver nem sokkal később meghibásodik.

Ha Windows 7 rendszert használ, akkor valószínű, hogy eszköze legalább 3 éves. Körülbelül 90 ezer Ft-ot kell költenie a Windows legújabb verziójára való frissítéshez. Miért nem nyit inkább egy új eszköz felé, amelyre már telepítve van a Windows 10 és valószínűleg legalább további 3 évig tart?

A Windows 10 előnyei vállalkozása számára

A Windows 10 számos előnyt kínál:

 • Beépített biztonsági funkciók vállalkozása biztonságának megőrzéséhez, ideértve a tűzfalakat és a biztonságos internetezést elősegítő képességeket is, amelyek segítenek a vírusok, malware-ek és ransomware-ek elleni védelemben.
 • Gyorsabb indítás - A Microsoft szerint a Windows 10-es számítógépek átlagosan 28% -kal gyorsabban indulnak el  mint a régebbi számítógépek, így az alkalmazottak gyorsabban kezdhetnek el dolgozni.
 • Számos hasznos alkalmazás beépítve, amely segíti a csapatok hatékonyabb munkáját.
 • Intelligens kialakítás, amely minden feladatot élvezetesebbé tesz.
 • Modern időtakarékos funkciók, például érintőképernyő, digitális toll és arcfelismerés.
 • A lehetőségek széles választéka a különböző munkavégzési módokhoz az ultravékony laptopoktól az útközben történő munkához vagy asztali PC-khez a hagyományos irodai feladatokhoz.
 • Eliminálja a zavaró tényezőket - A Windows 10 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szüneteltessék az értesítéseket, a riasztásokat és hangokat, hogy megszakítás nélkül összpontosíthassanak a folyamatban lévő feladataikra.
 • A vállalkozások számára a Windows 10 Pro verziója is elérhető - vállalati szintű továbbfejlesztett biztonsági szolgáltatásokkal, amelyek segítenek vállalkozásából a maximumot kihozni.

Átgondolandó tényezők az operációs rendszer frissítése előtt

Fontos az összes fájl biztonsági mentése az operációs rendszer frissítésének megkezdése előtt. Így nem vesznek el fontos adatok ha esetlegesen a folyamat során váratlan összeomlások történnek.

Érdemes átgondolni az általános informatikai követelményeket is. Ha egy ideje nem frissítette a számítógépet akkor valószínű, hogy üzleti igényei már megváltoztak az utóbbi beruházás óta. Lehet, hogy ez a megfelelő alkalom az igényeik felülvizsgálatára. Fontolja meg, hogy ahelyett, hogy a régiekhez hasonló hagyományos gépekre ruházna be, nem lenne e alkalmasabb az új igények kiszolgálására egy laptop vagy egy új modern kettő az egyben eszköz.

 A rugalmas munkavégzés új követelményeitől kezdve az ügyfeleknek történő prezentációk előadásának módjáig - az elmúlt 10 évben sok minden megváltozott, így a hardverigény is változhatott.

Hogyan szerezhetem be a Windows 10-et?

Megvásárolhatja a Windows 10-et a régebbi eszközökre történő telepítéshez. Javasoljuk azonban, hogy használja ki a lehetőséget a hardver frissítésére. Így élhet az új hardver valamint a Windows 10 összes előnyével költséghatékonyan.

Ha segítségre van szüksége a Windows 10-re való frissítéshez, a Microsoft Silver fokozatú partnereként állunk rendelkezésére!

Akkreditációnk valamint a Microsoft rendszerek ismerete azt jelenti, hogy bevált gyakorlati támogatást nyújtunk és szakértő mérnökeink gyorsan és hatékonyan telepítik a Windows új verzióit.

Amellett, hogy a Windows 10-re frissítjük gépeit, segíthetünk abban, hogy egyidejűleg újraértékelje IT-hardver- és szoftverkövetelményeit. Közösen gondoskodunk arról, hogy cége hatékony és naprakész legyen most és a jövőben is biztonságban!

Mi a következő lépés?

Ha rendszergazdát szeretne válatni és szeretne többet megtudni arról, hogy miképpen közreműködhetne velünk, vegye fel a kapcsolatot a (36-1) 555-5827 telefonszámon, vagy az alábbi űrlap kitöltésével.

Ha Ön már VAR ügyfél és többet szeretne tudni a lehetőségeiről kérjük forduljon közvetlenül a kapcsolattartójához, vagy hívjon minket a (36-1) 555-5827 telefonszámon.