azure.jpg

2014 május 21-én a Microsoft bejelentette, hogy az eddig csak egy szűk kör számára bérelhető számítási felhő szolgáltatását a Microsoft Azure-t, szélesebb közönség számára is elérhetővé teszi. A változás eredményeként immáron cégünk is értékesíti az Azure felhő szolgáltatásait.

A Microsot Azure egy egyszerűen igénybe vehető felhő alapú szolgáltatás csomag mely segítségével egyebek mellett akár teljes IT infrastruktúránk is üzemeltethető a Microsoft adatközpontjaiból.  A szolgáltatás igénybevétele pénztárcabarát módon a felhasználás függvényben fizetendő.

 

Tipikus felhasználási területek:

Hybrid Cloud Storage

backup.jpg

Skálázható, tartós cloud storage biztonsági mentésekhez, adatmennyiségtől függetlenül.

Az Azure képes együttműködni az Ön jelenlegi infrastruktúrájával így adatai on-site vagy off-site biztonsági mentése történhet egyenesen a felhőbe. Ezzel a megoldással magas szintű adatbiztonságot valósíthat meg, hiszen adatai akár egy a telephelyeit érintő természeti csapás esetén is biztonságban vannak. 

SharePoint Development, Test and Production

Fejlessze és tesztelje SharePoint környezetét gyorsan, cost effektív módon.

Használhatja a kialakított rendszert lokálisan vagy akár a felhőből. Az Azure képes dinamikusan skálázni a szükséges erőforrásokat az ön igényei szerint. SharePoint rendszere frissítésére, módosítására készül? Ne használja éles rendszerét tesztelésére! Hajtsa végre a szükséges lépéseket először Azure-on majd élesítse a módosítást lokális környezetében vagy használja új rendszerét közvetlenül a felhőből. Virtuális gépen fut jelenlegi SharePoint rendszere? Másolja fel könnyedén az Azure-ba egyszerű módon! 

SQL disaster recovery and backup

Minden SQL adatbázist használó vállalkozásnak szüksége van megfizethető és könnyedén skálázható biztonsági mentést készítő rendszerre. Az SQL szerverek tanúsítottan, optimalizált módon, képesek működni Azure-on, így az Azure ideális választás a disaster recovery megoldást kereső szervezetek számára. 

Identity and Access Management

idf.jpg

A Windows Azure Active Directory segítségével könnyedén menedzselheti user accountjait.

Felhasználói egy darab felhasználónévvel és jelszóval férhetnek hozzá

  • az Azure szolgáltatásaihoz
  • az Office 365-ös accountjukhoz
  • egyéb a rendszerben regisztrált szolgáltatásokhoz

Legyenek bárhol a világon! A Windows Azure Active Directory képes szinkronizálni az Ön lokális rendszerével valamint segítségével többfaktoros (jelszó + SMS vagy telefonhívás) felhasználó azonosítást is konfigurálhatunk.

 Berecz Sándor