VAR Computer a jó munkavállalói közösségért

A VAR Computer – a 2003. évi különdíj után – idén a „Családbarát Munkahely 2005” fõdíjat vehette át Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium megbízásából a Foglalkoztatási Hivatal, valamint az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium által hatodik éve meghirdetett pályázatán a kisvállalati kategóriában. A díjat a cég vezetője, Szabó Péter vehette át dr. Göncz Kinga miniszterasszonytól és Csizmár Gábot miniszterúrtól. Ezzel az elismeréssel jutalmazzák a munkaadókat, akik figyelembeveszik a munkavállalók családi kötelezetteségeit és segítik a hivatali és családi tevékenységek összehangolását.

Az indoklás szerint a kisvállalati kategóriában a VAR képzési rendszerével, rugalmas- és távmunkaidőmódozataival és családtámogató intézkedéseivel tünt ki. Szabó Péter, ügyvezető igazgató szerint, ezzel az elismeréssel mintegy dokumentumot kapott az elmúlt időszak munkája, melyet az informatikai világban dolgozó szakemberekért és családjukért tesznek.

"A VAR évek óta munkálkodik egy olyan rendszer kidolgozásán, mely motíválólag hat az alkalmazottakra, ugyanakkor segít a biztos családi háttér fenntartásában. Stratágiánk munkavállalóink juttatását tartalmazó részének mottója: „Gondolkodjunk családban”, jól tükrözi a cég elhivatottságát a céges és családi közösség kialakítására. Az informatikai piacon elért sikereinek kulcsa a magasan kvalifikált szakembergárda teljesen odaadó munkája. Mérnökeink tudásást megtartva és továbbfejlesztve kívánjuk a partnereink informatikai rendszerét üzemeltetni és elégedettségét kivívni. A VAR az innovatív megoldások elkötelezett híve, így természetes, hogy a folyamatos képzés és képességfejlesztés mellett fontosnak tartjuk a nyugodt és inspiráló légkör kialakítását számos technikai eszköz alkalmazásával, melyek egy része a családdal való kapcsolattartást is segítik. A közismert technikai megoldásokon kívül használunk olyan csoportmunkaszoftvert (melyet ügyfeleinknek is ajánlunk), amely lehetõvé teszi a belső és családdal való kommunikációt, a távmunkát, illetve a magán és hivatali idõbeosztás egyeztetését."

Az elmúlt idõszakban a számos VAR-baba születése és a gyermekek felcseperedéséből adódó szülői kihívások a családbarát szemléletmód erősítését és újabb intézkedések megfontolását vonzák. A cég erejéhez mérten gyermeknevelési, kulturális és egészségmegörző intézményt, sőt katasztrófák áldozatait is tesszük ezt a társadalmi-tudatosság jegyében illetve munkavállalóink éredekében.

"Nézetünk szerint üzleti érdekünk is a magasan kvalifikált munkaerő megtartása, hiszen tevékenységünk alappillére a szakértelem, mely fejlesztésébe igen sokat invesztálunk.  A kiegyensúlyozott és biztos magánéleti hátteret maga mögött tudó kollégától várhatunk el értékteremtő tevékenységet. Munkatársi gárdánk bővítésénél pozitív diszkriminációt alkalmazunk, azaz frissdiplomásokat szívesen felveszünk magas kvalitást kívánó pozícióba és tudásukat saját képzéseinken fejlesztjük az elvárt szintre."