msinspire.png

A múlt héten zajlott le a Microsoft legnagyobb partnereinek szóló rendezvénye a Microsoft Inspire 2017. Ahogyan a rendezvény neve is mutatja ezen az eseményen a Microsoft ismertette a jövő évre szóló stratégiáját, valamint irányt mutatott a partnereinek.

Alább ismertetjük a főbb útravalókat.

Üzleti Partner

A konferencia egyik legnagyobb híre, hogy a Microsoft még több erőforrást csoportosít partnerei támogatására a szolgáltatásaik fejlesztéséhez, valamint értékesítéséhez. A Channel Manager fogja összekapcsolni a partnereket az ügyfelekkel a felmerülő igények megfelelő kiszolgálására. A Microsoft Magyarország eddig is kiemelkedő munkát végzett e téren, bízunk benne, hogy ezzel még tovább javul majd a helyzet.

AI (mesterséges intelligencia) - A Microsoft Erre Fogad

Modern munkakörnyezet, üzleti alkalmazások, infrastruktúra szolgáltatások, valamint mesterséges intelligencia a főbb területek melyek nagyobb fókuszt kapnak a jövőben. A szolgáltatások az eddigiekhez képest megoldásközpontúbb szemléletet kapnak. Az AI nyújtotta előnyök az üzleti intelligencia fejlődésében eddig is jelentős szerepet töltöttek be. A Microsoft az iparágban az elsők között ismerte fel a technológia nyújtotta lehetőségeket és továbbra is jelentős erőforrásokat csoportosít a területre.

Azure – A Stratégiai Termék

Ezen hír nem igazán rendelkezik újdonságértékkel, mivel a Microsoft eddig is jelentős akvizíciókat hajtott végre a szolgáltatás fejlesztéséhez, nem is beszélve az Azure óriási lendületéről. A Microsoft új pénzügyi évében a trend tovább folytatódik, a Microsoft dedikált humán erőforrást biztosít a Channel Managerek személyében az Azure alapú szolgáltatások értékesítéséhez.

Cloud Embed

Az üzleti alkalmazások fejlődhetnek ezen bejelentés nyomán is. Az ISV Cloud Embed lehetővé teszi a partnerek számára, hogy a Dynamics 365 a PowerApps a Flow és a Power BI felhőalapú alkalmazásokat gyorsabban és könnyebben használhassák mint ezelőtt,  a Microsoft "Building blocks" rendszerét alapul véve.

Debütál a Microsoft 365

Satya Nadella bejelentette a Microsoft 365-öt egy komplett csomagot mely tartalmazza az Office 365-öt, Windows 10-et valamint az Enterprise Mobility and Security-t. Ezen ajánlat megfelel a Microsoft cloud first stratégiájának. A csomag egyszerűsége miatt hasznos lehet minden vállalkozás számára világszerte és akár még iparági szenderedé is vállhat, ráadásul nem csak a tech szektorban.